BRÖLLOP
Grattis till det stundande bröllopet! Vilken rolig tid ni har framför er. Nillas Tårteri ser det som en stor ära att få skapa er drömtårta. Tillsammans skräddarsyr vi tårtan/bakverken både gällande smak och design. Allt bakas från grunden på de finaste råvarorna; äkta smör, 40 % grädde, riktiga bär samt vanilj och choklad av hög kvalitet.
Välkommen att kontakta Tårteriet per mail för vidare planering: nillastarteri@outlook.com
Konsultation/provsmakning
Jag brukar erbjuda en konsultation där det blivande brudparet får möjlighet att provsmaka bottnar och fyllningar. Under ca en timmes tid har vi möjlighet att diskutera era tankar kring design etc. Vill ni ha en klassisk våningstårta, singeltårtor, moussetårtor, minitårtor, cupcakes eller kanske en buffé bestående av cakepops, makroner och minicupcakes.
En konsultation kostar 500:- för två. Om ni sedan går vidare med beställning får ni 250:- i avdrag vid slutbetalning.
Det ingår provsmakning av två-tre bottnar samt sex fyllningar.
Tårtbotten:
- Ljusa, vaniljbottnar
- Chokladbottnar
- Citron- & vallmo
Fyllningar:
- Hallon
- Jordgubb
- Blåbär
- Björnbär
- Passionsfrukt
- Fläder (säsong)
- Dulce de leche
- Vanilj
- Vanilj/citron
- Cheesecake
- Vit choklad
- Ljus choklad
- Mörk choklad
Att tänka på vid transportering av tårta
Leverans av tårtan kan erbjudas mot en extra kostnad men det vanligast är att brudpar eller någon gäst hämtar den. Om det underlättar kan den även hämtas dagen innan bröllopet. Den håller fint i kylen. Det kan vara nervöst att transportera en våningstårta och därför byggs dem alltid extra stabila med hjälp av en stödpinne som går genom alla våningar. När tårtan hämtas är den skyddad och inpackad i en kartong. Under transporten är det bästa om tårtan kan stå på en plan yta i tex bagageutrymmet. Ett tips är att lägga ut en eller ett par filtar på golvet och sedan placera tårtan ovanpå dessa. Detta för att mildra stötar samt minska risken att den glider runt. Varma dagar är det bra att ha AC'n på lägsta temperatur. Kör lite extra försiktigt vid gupp samt vid inbromsning/gas.
Hitintills har det alltid gått bra och tårtan är lika fin när den kommer fram som den var när den lämnade Tårteriet.